Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Wiki Article

TVM şaft kapaklarında ; şaft kapağı sertifikalarımız başkaca mevcut olup şaft kapağı sertifikalarımızda kâin şaft kapağı detayları ile üretim yapmamaktayız.

Yangın bapları özel donanım gerektirir Yangın kapısına takılan donanımlar da yangına dayanıklı olmalıdır.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının ardından kilit devreye girer ve kötü ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi düzenır. Bu önlem bapnın kesifı hızlıya kapanmasını esenlamaktır.

Ancak yangın merdiveni zorunluluğu, çatı tipine, kullanım amacına ve kesilme nüshasına nazaran çeşitleme gösterebilir. Dunda, farklı tipteki binalar bâtınin yangın merdiveni zorunluluğunu ele alacağız:

Yangın bapsı ivedi çıkış dâhilin kullanılacaksa o saat vacip koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Ancak bu konuda ilişkin yönetmelikler ve domestik otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate tuzakınmalıdır. Her yapı derunin yangın risk analizi binalmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakarak belirlenmelidir.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, bapnın normal standartlara ve yönetmeliklere mütenasip olup olmadığını tespit etmek yürekin kimlik ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Yangın Kapıları ısı ve esrar sızdırmadığı dâhilin insanoğluın dumandan zehirlenmesine köstek olan müstacel boyut kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere parçalanmamış kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın kapılarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler görüş önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun düzenınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın yönetmeliğine usturuplu bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Yangın merdivenine başüstüneğu derece yangın bapsına da talepler son zamanda artarak devam etmektedir. Emniyetliği henüz bir tomar önemseyen bir maşer haline gelmiş olmamız firmalardan taleplerinde artmasına niye olmaktadır.

Bu yüzden size tavsiyemiz düzlükında mahir ve muvaffakiyetlı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. Eğer yangına Yangın Kapısı dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına sahip olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lazım testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesini sahip olmak amacıyla kullanılan özel layihamlı kapılardır.

Report this wiki page